visibility Similar

code Related

Portrett av jente med kjole. Hun sitter og støtter hodet med den ene hånden på en stolpe og er omgitt av blomster. Kikker ut mot høyre i bildet. Bakgrunnen er malt med trær og arkitekturelementer.

Portrett. To damer, begge står. De står inntil hverandre og holder om hverandre på skulder og livet. Den ene har på seg mellommørk sidkjole med hvitt brystparti samt lang halskjede, og den andre har på seg mørk sidskjørt med magebelte, hvit bluse samt lang halskjede. Begge har oppsatt hår.Bildet er tatt i Lofoten.

Portrett. To damer, begge sitter. Den ene har på seg hvit bluse og skjørt med belte. Hun har den ene armen sannsynligvis hvilende på stolens skulderbrett som den andre kvinnen sitter på. Den andre kvinnen har på seg mellommørk kjole. På kjolen har hun ei nål som når ser ut som bokstaven"E".Bildet er tatt på Reine i Lofoten.

Portrett ved sametelt. En kvinne og en mann står foran sameteltet med et reinsdyr mellom seg. I bakgrunnen ser vi et fjell med snøflekker på. Kvinnen har samisk kofte og lue, mannen har også samekofte og en skyggelue på hodet. Et vaskebrett står lent mot teltduken. I bakgrunnen ser vi noen stolper som er reist opp.

Portrett. To jenter og en gutt. Jentene sitter med gutten stående midt mellom seg. Jentene har kjole på seg, gutten har skjorte og vest på seg.

Portrett. Dame står ved en pinnestol som hun støtter til med sin høyre hånd på skulderbrettet. Hennes venstre hånd har hun bak ryggen. Hun har på seg todelt kjoledrakt med hvit magebelte. Hun har også brosje i halsen.Bildet er tatt på Reine i Lofoten.

Portrett. To menn og to kvinner. Mennene sitter på hver sin stol, og kvinnen står bak. Mennene har på seg dress og en lue på hodet. Kvinnene har på seg kåper på en hatt på hodet. Sørfoldbilde.

Portrett. To damer, begge poserer på skrå mot kameraet og holder hverandre i hånden slik en hilser på hverandre. Begge har på seg hatt, strikket jakke, bluse og sidskjørt. Damen til venstre har på seg lysere skjørt med mønster på, og damen til høyre har på seg litt mørkere skjørt. Bildet er tatt på Reine i Lofoten.

Dampskip ved kai i havn. To skip ligger til kai, skipet til høyre ser ut til å være et dampskip. Flere sjøhus ligger langs havneløpet til venstre.? En lossekran ses helt i kanten av høyre side av bildet. Begge skip har stor skorstein og ser ut til å være passasjerskip. Flere andre båter med mast ligger langs kai (skuter). Helt til venstre i bildet flyter det som ser ut til å være en fortøyningsblåse. Bildet er tatt i motlys og har høy kontrast. Muligens er motivet fra Trondheim eller en annen nordlig by?

Portrett av Alma Be[?], muligens Beronka. Hun er kledd i hvit overdel med sløyfe på halsen. Bak bildet står det 'Til Nanna!'. Påskrift på bildet er: 'Hilsen Alma'. Alma emigrerte muligenst til Detroit /California. Det er også mulig at hun var født der, vage opplysninger på bildet.

description

Summary

Portrett av Alma Be[?], muligens Beronka. Hun er kledd i hvit overdel med sløyfe på halsen. Bak bildet står det 'Til Nanna!'. Påskrift på bildet er: 'Hilsen Alma'. Alma emigrerte muligenst til Detroit /California. Det er også mulig at hun var født der, vage opplysninger på bildet.

label_outline

Tags

utvandring kvinne ukjent finnmark fylkesbibliotek finnmark county library woman emigration high resolution portrait portrait photographs woman photograph california
date_range

Date

1905 - 1924
create

Source

Digital museum
link

Link

https://digitaltmuseum.org/
copyright

Copyright info

No known restrictions on publication.

label_outline Explore Utvandring, Emigration, Finnmark Fylkesbibliotek

Et visitkortportrett av en eng mann. Den ukjente mannen er kledd i dress Bildet er en halvkropsportrett.

PORTRETT: LUDVIK SAGBROEN FØDT: 02. 07. 1892, SAGBROEN

Johan Adolph Steen Swensen og hustru Margrethe Christine Dortea Beichmann

Johan og Jenny Fløttum, Bergset, Baldsihol østre, Nes, Hedmark.

ANNE SIGSTAD, (1830-1920) FØDT RØHNE. PORTRETT. OPPSATT HÅR, FRISYRE, 1870-ÅRENE

Pernille f.1844 og Kristian Skaugen f.1841, Skaugen øvre, Veldre, Ringsaker.

PORTRETT AV GINA MATHIASEN (D. 1927), TOKSTAD, RINGSAKER

Portrett av en ung kvinne i lys, rutete kjole. Hun sitter på en rottingstol og lener seg mot et lite bord. Hun er pyntet med langt halskjede og en brosje (nål) i halsen. På bildet er det skrevet "Malene....resten er utydelig...muligens Ø eller Ped..Pedersen? Albumet har vært eid av Olga Marie Pedersen. På denne tiden bodde det flere Malene i Vadsø. Blant annet Hanna Malene Schistad, født 1854. Det finnes bilder av andre i Schistad-familien i dette albumet. Det finnes også en Malene Larsen, født 17.08.1844 som er oppført med "yrke: formue", hun bor i Toldbodgate 62 i 1910.

Karen Bratvold Sund (1881-1954) og Otto Gudbrandsen Sund (1884-1963) på Øvre Sund, Helgøya.

Studioportrett av kvinne i drakt og oppsatt hår som speider.

Berlevåg. Hilda Forseng med fostersønnen Andreas, som kom fra Gulgofjord.

Portrett av en eldre kvinne, Amalie Johansen, født 16.12.1860 i Vadsø. Hun er kledd i en vakker bluse eller kjole med påsydde blondebånd i halsen og på brystet. Håret er oppsatt og hun har en spenne eller hårkam i håret. Portrettet er tatt av E. Henriksen i Vadsø.Trond Ballo forteller om Amalie: "Amalie Johansen var født Dahl etter sine foreldrene; Per Dahl og Karen Johnsen. Per Dahl var fra Stjørdal og Karen Johnsen fra Rørostraktene. Amalie hadde 6 søsken. Hun giftet seg med Petter Kristian Lovert Johannessen i 1884. Lovise Amalie tilbragte alle sin leveår i Vadsø. Hun engasjerte seg sterkt i Sanitetsforeningen, og var i mange år medlem av foreningens styre. Hennes barn holdt sterkt sterkt av sin mor og hver kveld gikk de hjem for å fortelle foreldrene hvordan dagen hadde vært. Lovise var et meget rytmiskt og musikalsk menneske. Amalie og Petter Kristian Lovert Johannessen fikk blant annet sønnen Einar Johannessen som startet med eget agentur i Vadsø; Einar Johannessen & Sønn."

Topics

utvandring kvinne ukjent finnmark fylkesbibliotek finnmark county library woman emigration high resolution portrait portrait photographs woman photograph california