visibility Similar

code Related

Seilbåt ved kai, dampbåt i bakgrunnen. Sannsynligvis Oslofjorden, ei jakt av samme type som Amundsens "Gjøa". Frognerstranda ved Kongen.Så vidt jeg kan se må dette være Gjøa, og dersom dette er i Oslofjorden så må det være tatt før Amundsen seilte av sted mot Nordvestpassasjen i 1903. Siden vi har jobbet med Gjøa i flere etapper i løpet av de siste åra har jeg studert svært mange bilder av Gjøa, men det er først nå jeg har sett dette. Flott bildeMorten Hesthammer - 29.03.2018

Greften gård, Vang i Hamar. Den nye låven med fjøs er nyoppført. Klokketårnet med gardsklokka som sto på stabburet til høyre ble satt opp i nytt tårn på låvetaket. Videre ser vi redskapshuset, hønsehuset og hovedbygningen. Stabburet er nå satt opp som hytte i Snertingdal og hønsehuset er revet. Til venstre ser vi maskinhuset som Adolf Dahl tok over fra maskinlaget. Vi ser i bakgrunnen husa i Slettvoll og Høgvoll.

Greften gård, Vang i Hamar. Den nye låven med fjøs er nyoppført. Klokketårnet med gardsklokka som sto på stabburet til høyre ble satt opp i nytt tårn på låvetaket. Videre ser vi redskapshuset, hønsehuset og hovedbygningen. Stabburet er nå satt opp som hytte i Snertingdal og hønsehuset er revet. Til venstre ser vi maskinhuset som Adolf Dahl tok over fra maskinlaget. Vi ser i bakgrunnen husa i Slettvoll og Høgvoll.

Gården slik den så ut i Richard Knoffs tid, sett fra syd. På høyre side ses stabburet, i midten den nyoppførte Driftsbygningen og til venstre i bildet Hovedbygningen. Det er først to lave hus med torvtak (privét og brygghus i følge branntakst) og så ses Havestuen og bygningen i to etasjer som går videre og blir til Mellombygningen.Knoff sin bærhage kan ses i forgrunden på innsiden av gjerdet.

Försäljning av lotter. Runt ett bord står fem kvinnor, varav en iklädd folkdräkt(troligen skånsk) övriga har moderiktiga klänningar och hatt. Runt bordet rör sig kvinnor, män och barn. Bordet och väggen bakom är utsmyckade med ormbunksblad och girlanger och över det står "Tombola" på en skylt

Bygging av fjøset på skiferbruddet i Friarfjord. Fjøset ligger øverst til høyre på bildet. I forgrunnen kan man se redskaper av forskjellige slag. Det ligger en robåt blant snøen på bakken og på høyre side av bilde kan man se et gjerde.

Påskrift på kortet er noe uleselig, men følgende går ann å tyde:'Finsk gård 'Heikuras' Tanaelven'. Her står en gruppe mennesker kledd i samekofte, skaller og samisk lue. På bakken kan man se sleder og i midten av bildet kan man se en hest. Helt nederst i høyre hjørne kan man se en noe ufokusert hundeskikkelse. I gruppen kan man blant annet se menn, gutter og jenter. I bakgrunnen kan man se et hus med vindu og torvtak. Til venstre kan man se at bjørk har blitt satt opp til tørk. Bak folkemengden kan man se en del av en brønn og fjell. På bakken ligger det snø.

Gävle hamn. Gävleån. Foto från södra mot östra hamnpiren. Pråmen till höger tillhör Korsnäs Bolag. Den låg här för att lossa "knubb" som såldes till ved. Utanför den ligger Åkerström och Co:s "Freja". Firman hade också båtarna "Flora", "Fama" och "Linnea". "Freja" och "Flora" gick på Norrlandet med passagerare. I mitten ses rospiggskutan "Valborg", skepparen hette Kalle Larsson och bor nu (1970) på Eskön.Foto ca 1905.

Bossekop i Alta. Et stort inngjerdet jorde med gress i forgrunnen. Et hvitt hus med skifertak ses i midten nede på bildet. To bygninger står helt til venstre og noen små bygg helt til høyre. Tre strømkabler går i luftspenn foran på bildet. Et lite nes stikker ut i Altafjorden nede til høyre. Bossekopberget helt til høyre. Ute på fjorden ses noen holmer og skjær. En sommerdag med lettskyet og ganske pent vær.

Dampskip ved kai i havn. To skip ligger til kai, skipet til høyre ser ut til å være et dampskip. Flere sjøhus ligger langs havneløpet til venstre.? En lossekran ses helt i kanten av høyre side av bildet. Begge skip har stor skorstein og ser ut til å være passasjerskip. Flere andre båter med mast ligger langs kai (skuter). Helt til venstre i bildet flyter det som ser ut til å være en fortøyningsblåse. Bildet er tatt i motlys og har høy kontrast. Muligens er motivet fra Trondheim eller en annen nordlig by?

description

Summary

Finnmark Fylkesbibliotek har en liten samling glassdias fotografert av Alf Schrøder eller en av hans fotografer. Fotografiene er fra samiske bosettinger fra Rørostraktene og hele veien opp til Finnmark. Hovedsamlingen til Alf Schrøder er imidlertid hos Sverresborg Trøndelag Folkemuseum og publiseres etter samtykke med Dino Makridis i Trøndelag Folkemuseum Sverresborg, nå i 2017. Serien er registrert 28.01.2001. Giver ukjent.

Set of images depicting various harbors, ports, and piers together with ships, fishing and sailing boats, and all types of haven-like places and views. All large image sets on Picryl.com are made in two steps: First, we picked a set to train AI vision to recognize the feature, and after that, we ran all 25M+ images in our database through an image recognition machine. As usual, all media in the collection belong to the public domain. There is no limitation on the dataset usage - educational, scientific, or commercial.

label_outline

Tags

sør trøndelag sor trondelag trondheim dampskip dampskipskai passasjerskip hurtigruta havnebygning havnemiljø havnemiljo havn bybebyggelse sjøhus sjohus seil finnmark fylkesbibliotek village settlement steamship steamship pier finnmark county library port port building port environment hurtigruten passenger ship sail seahouse high resolution norway finnmark farm hay agriculture steamer sailing sami saami road boat harbor
date_range

Date

1910 - 1930
collections

in collections

Harbors

20,000+ Harbors, Havens, Piers and Ports
place

Location

create

Source

Digital museum
link

Link

https://digitaltmuseum.org/
copyright

Copyright info

No known restrictions on publication.

label_outline Explore Dampskipskai, Steamship Pier, Port Environment

Skjervøy sentrum med hurtigruta Erling Jarl ved kai

325 Trondhjem. Fra havnen - no-nb digifoto 20150622 00322 bldsa PK17044

Gjenreisning. Honningsvåg. Oversiktsbilde over indre havn med mange fiskebåter og brakkebebygelsen på Holmen. 1946/47.

Tømmerbåt og dampbåt på Mjøsa. Dambåten midt i bildet er D.D. Thor. Sett fra Jessnes. Helt til venstre ses et annet mindre fartøy. Det må være tømmertrekkeren M.B. Start som kom til Mjøsa i 1918.

D/S 'Aker' (b.1899, Ropner & Son, Stockton), - liggende ved kai.

Del av Honningsvåg med havna i forgrunnen.Ola Hanche-Olsen som har tatt bildene er født 13. mars 1920 i Borre, død 11. februar 1998 i Gjettum. Han var arkitekt og barnebokforfatter. Han hadde artium fra 1939, arkitekteksamen fra NTH 1946 og arbeidet deretter ved Finnmarkskontoret 1946–48 før han etablerte egen arkitektpraksis. Han debuterte som barnebokforfatter i 1974 med lettlestboka Knut og sjørøverne, og skrev i alt 12 bøker. Han var XU-agent 1944-45, og var også en aktiv fjellklatrer og friluftsmann. Ola var gift med Solveig Hanche-Olsen (f. Falkenberg); de fikk 3 barn, blant dem matematikeren Harald Hanche-Olsen.Arkitektene Solveig og Ola Hanche-Olsen arbeidet ved Brente Steders Reguleringskontor i 1946. Hovedadministrasjon for gjenreisning av Nord-Troms og Finnmark ble lagt til Harstad og fikk navnet Finnmark kontoret. Landsdelen Nord-Troms og Finnmark blev oppdelt i syv distrikt med hver sin administrasjon. Honningsvåg, distrikt IV, skulle betjene Nordkapp, Lebesby, Porsanger og Karasjok kommune

Det gamle Brodtkorbbruket i Vardø, med utsikt mot Nordre Våg og sentrumsbebyggelsen på andre siden. Bildet er tatt i påsken 1947.Ola Hanche-Olsen som har tatt bildene er født 13. mars 1920 i Borre, død 11. februar 1998 i Gjettum. Han var arkitekt og barnebokforfatter. Han hadde artium fra 1939, arkitekteksamen fra NTH 1946 og arbeidet deretter ved Finnmarkskontoret 1946–48 før han etablerte egen arkitektpraksis. Han debuterte som barnebokforfatter i 1974 med lettlestboka Knut og sjørøverne, og skrev i alt 12 bøker. Han var XU-agent 1944-45, og var også en aktiv fjellklatrer og friluftsmann. Ola var gift med Solveig Hanche-Olsen (f. Falkenberg); de fikk 3 barn, blant dem matematikeren Harald Hanche-Olsen. XU var den største og viktigste allierte etterretningsorganisasjonen i det okkuperte Norge under andre verdenskrig. Det meste av XUs virksomhet ble holdt hemmelig til 1988.Arkitektene Solveig og Ola Hanche-Olsen arbeidet ved Brente Steders Reguleringskontor i 1946. Hovedadministrasjon for gjenreisning av Nord-Troms og Finnmark ble lagt til Harstad og fikk navnet Finnmark kontoret. Landsdelen Nord-Troms og Finnmark blev oppdelt i syv distrikt med hver sin administrasjon. Honningsvåg, distrikt IV, skulle betjene Nordkapp, Lebesby, Porsanger og Karasjok kommune.

Trondheim, Sør Trøndelag, Norge

17. mai-tog i Vadsø går langs Havnegata i indrebyen. Nærmest kamera går Andreas Skogsholm og rett bak han går Rasmussen (fornavn ukjent). Bygget helt til venstre på bildet er brannstasjonsskuret.

Barn utenfor JarlheimAntatt: fra høyre Laila Jordan f. 19.10.1894, Thomas Phil Jordan f.12.3.1892, Rut Jordan f.04.11.1889

En rolig havn et lite sted langs kysten av Finnmark, antakelig. Landskapet er ganske flatt, og det ser ut til at havna har en enda smulere del litt lenger inn. På land ser vi hus, fiskehjeller og en fyrlykt. Det ligger noen få seilbåter på havna, og en robåt med en enslig mann er på vei utover

Utstillingsvinduet til Ranum a/s i Olav Trygvassons gate 18. Utstillingen er laget i forbindelse med frigjøringen 08.05.1945. Fotografier av kong Haakon 7, slagord og monogram. Det er dekorert med blomster og flagg.

Topics

sør trøndelag sor trondelag trondheim dampskip dampskipskai passasjerskip hurtigruta havnebygning havnemiljø havnemiljo havn bybebyggelse sjøhus sjohus seil finnmark fylkesbibliotek village settlement steamship steamship pier finnmark county library port port building port environment hurtigruten passenger ship sail seahouse high resolution norway finnmark farm hay agriculture steamer sailing sami saami road boat harbor