visibility Similar

code Related

Hurtigruta kommer til kaia i Vadsø 1918.

description

Summary

Hurtigruta kommer til kaia i Vadsø 1918.

Public domain scan of the vintage Norway postcard, no copyright restrictions image - Picryl description

label_outline

Tags

norge finnmark vadso vadso by bat kai postkort dampskip vadso museum ruija kvenmuseum boat steamship quay norway postcards water lake wadso city high resolution ship steamer
date_range

Date

01/01/1918
place

Location

create

Source

Digital museum
link

Link

https://digitaltmuseum.org/
copyright

Copyright info

No known restrictions on publication.

label_outline Explore Vadso By, Wadso City, Vadso By

Skjervøy sentrum med hurtigruta Erling Jarl ved kai

Bildet er tatt i Vadsø under 2. verdenskrig. Det viser det som på folkemunne kalles 'Storbombinga', 23. august 1944. Bildet er tatt i krysset Amtmannsgata og Tollbodgaten (Tollbugata). Til venster ser vi tollinspektørboligen, til høyre Moe-gården. Himmelen i bakgrunnen er dekket av røyk.

54. Guttedrakt, samedrakt, Vadsø. Portrett av gutt med pelsvest og hodeplagg ant. i fotoatelier med malt naturbakgrunn med telt (?). Gutten holder et våpen, ant. en armbrøst. Håndkolorert.Fra serien "Norske Nationaldragter" (nr.54) tatt av fotografen Marcus Selmer (1819-1900), Bergen.

Tømmerbåt og dampbåt på Mjøsa. Dambåten midt i bildet er D.D. Thor. Sett fra Jessnes. Helt til venstre ses et annet mindre fartøy. Det må være tømmertrekkeren M.B. Start som kom til Mjøsa i 1918.

Postbåten Richard With til havn i Vadsø 1917-1918.

Strøket omkring Vestbanen. D/S 'Sport, D/S 'Najaden', D/S 'Aaker' og D/S 'Oscar' (bak)

Henriette Augusta (Harriet) Esbensen. Ca 1870.

Portrett fra to unge kvinner, Alfine (Rolfstad) og Olga Marie Pedersen. Alfine blir identifisert som "Rolfstad" på bilde FBib.96010- 005, men egentlig het hun trolig Vollstad til etternavn. Alfine sitter på en stol og Olga lener seg på et lite bord. Begge er kledd i rutete bluser med lange, mørke skjørt. Alfine Vollstad var født 25.11.1883 i Vadsø. Hun var gift med Andreas Vollstad (født 22.08.1881 i Dverberg), han var lærer, kirkesanger og herredskasserer i Loppa kommune med bosted Øxfjord under folketellingen i 1910. Olga Marie Pedersen var født 11.09.1886 i Vadsø og døde i Kiberg i 1912, 27 år gammel. Hun var registrert som kontordame og ugift, i Ministerialbok for Vadsø Prestegjeld i 1912. Oga Marie bodde i Toldbodgaden, i bakbygningen, i Vadsø i 1900. Hun var datter av Nanna Evida Pedersen (født Jonas i Thomaselv, Vadsø i 1862) og Vexel Pedersen som var portner ved Politistasjonen og kommunalt bud. Nanna Evida var sydame og hennes far kom fra Alkula, Finland og moren fra Torneå, Finland. Jentene er fotografert hos fotograf Emilie Henriksen, Vadsø.

Agnes Esbensen, ca 1880 tallet.

D.S. Kong Oscar i Nessundet med mye folk ombord. Mjøsa.

Mennesker og 'Framnæs' ved Dronningen på Bygdøy

Midtbyen med Bakke bro, Sør Trøndelag, Norge

Topics

norge finnmark vadso vadso by bat kai postkort dampskip vadso museum ruija kvenmuseum boat steamship quay norway postcards water lake wadso city high resolution ship steamer