visibility Similar

code Related

Lanthandel 9 juni 1966En man i arbetsklädsel står vid en disk inne i en lanthandel. Inunder arbetsrocken har han vit skjorta och mörk slips. I vänsterhanden håller han i en pärm. En våg står på disken i förgrunden. I bakgrunden finns massor med hyllor fyllda med varor.

Torghandel med morötter, bär och blommor i stånden. Två kvinnor står och samtalar intill en affisch där Lions påminner om loppisen den 1:a september. En damcykel är parkerad på torget. En lastbil står bakom ett stånd. I bakgrunden ses infarten till Västerlånggatan, Sture-Bio och garnaffären i Lundborgska huset och man anar skylten till Konditori Saga.

Handelsbod med fyra personal bakom disken.Charkuterier. En köttkvarn står på den bortre disken. Korvar hänger på väggen.Lanthandel

Män som samtalar på Herrgårdsbron. Två bockar är uppställda och en man bär en stege, de har arbete att utföra. Två av männen bär storvästar. Några andra har krimmelmössor. Två personer cyklar. En kvinna i päls är på väg över bron.Herrgårdsvägen, riktning Sankt Nikolai kyrka/ Nicolai kyrka. Fastigheter vid Strandvägen. Till höger anas magasinet tillhörande Arboga Kvarn och Maltfabrik.Två av männen bär storvästar. Några andra har krimmelmössor. Det är vinter och snö.Det är vinter och snö.

Dage Asplund utanför sin butik, Lövsta Handel. Man med vattenkanna. Han vattnar blommor som är planterade på en cykel.

Lanthandel 9 juni 1966En man i arbetsklädsel står vid en disk inne i ett hus. Inunder arbetsrocken har han vit skjorta och mörk slips. Han håller hästskor i sina händer. I taket hänger varor. En våg står till vänster i bilden. Till höger står en låda. Borstar står även på disken.

Bilden visar Falerum i nuvarande Åtvidabergs kommun. Den är tagen före 1919. Närmast järnvägsövergången vid Börsen, det mörka huset som varit affär. Bakom Börsen ligger Viaholms garvaregård (det ljusa huset) med F.O. Lundbergs läderhandel. Själva garveriet ser man taket på till höger. Den höga skorstenen tillhör Mariedals pappersbruk.

Auktion utomhus på Hamntorget. Auktionsförrättaren står på en trälåda. Han är iklädd rock och hatt. Han håller i en kavaj och ett par byxor. På ett uppbyggt bord står porslin och andra småsaker. Köparna är iklädda ytterkläder och en del av dem har paraply. Till vänster skymtar ett hamnmagasin och till höger Texacomacken.

Dragos cyklar 28 januari 1966En man cyklar ut på gatan från ett hus med en skylt där det bl.a. står "Kem Tvätt." Han är klädd i rock och byxor. Det ligger snö på marken. I bakgrunden syns två personer som befinner sig på trottoaren.

Handelsbod med sju personer i personalen. Alla är klädda i arbetsrock. Här säljs tvättmedlet Tvätt-Björn, julgransljus och även bananer. Varorna är staplade i pyramider på disken.Lanthandel(Den första bananlasten kom till Sverige i november 1944)

description

Summary

Handelsbod med sju personer i personalen. Alla är klädda i arbetsrock. Här säljs tvättmedlet Tvätt-Björn, julgransljus och även bananer. Varorna är staplade i pyramider på disken.Lanthandel(Den första bananlasten kom till Sverige i november 1944)

label_outline

Tags

affär affar butik matbutik sam brun 1887 1944 arboga kommuns fotoarkiv shop arboga municipality photo archive grocery store high resolution portrait photographs person stores and shops store convenience stores shopping grocery stores sweden
date_range

Date

01/01/1944 - 01/01/1954
create

Source

Digital museum
link

Link

https://digitaltmuseum.org/
copyright

Copyright info

No known restrictions on publication.

label_outline Explore Sam Brun 1887 1944, Butik, Affar

Eric Beckmans speceriaffär på Nygatan 32 i Linköping. Tiden är omkring 1935.

Bostadshus och affärsbyggnader. Sundsbrogatan 12, Askersund. juli - december 1956.

Arboga Bryggeri. Det är premiär för mellanölet.En man, iklädd kavaj, inspekterar fyllda flaskor som åker på ett löpande band. Rummet har kaklade väggar och stora maskiner syns i bakgrunden.Mannen är bryggmästare Ture Anderberg.Anläggningen var färdigbyggd 1899 och verksamheten startade 1 november samma år.24 oktober 1980 tappades det sista ölet, på bryggeriet. Märket var Dart.Läs om Arboga Bryggeri i hembygdsföreningen Arboga Minnes årsbok 1981

Kaffekvarn. Interiör. Kaffehandel. - Bolinders Mekaniska Verkstad interiör Bolinders Mekaniska Verkstads AB

Arboga Sparbank, Margit Ander.En kvinna står vid en myntmaskin.

Robertsons Charkuteri, affärsinteriör. Örebro, Sverive

Interior of a grocery store. Dressed poultry.

C A Gustavssons vinhandel i Kihlmanska huset (Storgatan 22).Enligt noteringar i stenstadsinventeringen från 1963 så fanns firman tidigare från år 1900 på adress Storgatan 40 (kv Lyckan) och C A Gustafsson ägde även hela fastigheten. Fastigheten såldes redan 1907 till godsägare Carl Bergsten (bosatt på annan ort). Efter flytten till Storgatan 22 ser verksamheten ut att ha upphört redan två år senare 1909 enligt handelsregister. Flickorna är troligtvis döttrarna Ebba och Greta Gustavsson i entrén till sin fars butik.

Bryskhes blomsterhandel på Tingvallagatan 7. Bilden tagen 1936. Värmlands Sverige

Gamla apoteket, byggt 1658 för råd- och handelsmannen Carl Jönsson och hans hustru Katarina von Glaen.

Arboga Maskiner, interiör.En man, iklädd overall, arbetar vid en pelarborrmaskin i en fabrikslokal.Bilden tagen i samband med AB Arboga Maskiners 25-årsjubileum.Företaget startade 1934 och tillverkar borr-och slipmaskiner.Läs, om företaget, i Reinhold Carlssons bok Arboga objektivt sett.

Interiör från firman Wanja Nilssons affär i kvarter Avenboken 1, upphörd 1962-10-01. Matkällare med eldstad.

Topics

affär affar butik matbutik sam brun 1887 1944 arboga kommuns fotoarkiv shop arboga municipality photo archive grocery store high resolution portrait photographs person stores and shops store convenience stores shopping grocery stores sweden