visibility Similar

code Related

Gruppfoto taget i Arboga Mekaniska Verkstad.Gruppen består av 33 kostymklädda herrar och två kvinnor. Mannen närmast fotografen, till vänster i bild, är Sven Lind. Bilden är tagen i en fabrikslokal på Meken.Fotografiet, som är starkt sepiafärgat, är präglat "Sam Brun Arboga" i nedre högra hörnet.Arboga Mekaniska Verkstad var först i landet med att installera en elektrisk motor för drift av verktygsmaskiner vid en taktransmission (1887).Läs om Meken i Hembygdsföreningen Arboga Minnes årsbok från 1982.

Flygfoto över Arboga Mekaniska Verkstad.Bilden visar Mekenområdet, dammen i förgrunden och Arbogaån till höger. Järnvägen löper till vänster. Längre bort ligger Arboga stad och Heliga Trefaldighetskyrkan ses i övre vänstra hörnet.Baksidan av fotot, se bild 00737Arboga Mekaniska Verkstad var först i landet med att installera en elektrisk motor för drift av verktygsmaskiner vid en taktransmission (1887).Läs mer om Meken:bebyggelseregistret.raa.se, industriinventering i VästmanlandHembygdsföreningen Arboga Minnes årsbok från 1982

Arbetare på gjuteriet på "Meken", Arboga Mekaniska Verkstad.25 september 1856 fick AB Arboga Mekaniska Verkstad rättigheter att anlägga järngjuteri och mekanisk verkstad. Verksamheten startade 1858. Meken var först i landet med att installera en elektrisk motor för drift av verktygsmaskiner vid en taktransmission (1887). Gjuteriet lades ner 1967. Den mekaniska verkstaden lades ner på 1980-talet.

Arbetare i gjuteriet på Meken, Arboga Mekaniska Verkstad.Man, iklädd overall, sitter på huk vid gjutgods. Han har en skärmmössa på huvudet. Golvet är sandigt, han har ett par burkar och redskap omkring sig.Läs om Meken i Hembygdsföreningen Arboga Minnes årsbok från 1982.

Gruppfoto av medlemmarna i Arboga Mekaniska Verkstadsklubb 1919-193425 september 1856 fick AB Arboga Mekaniska Verkstad rättigheter att anlägga järngjuteri och mekanisk verkstad. Verksamheten startade 1858. Meken var först i landet med att installera en elektrisk motor för drift av verktygsmaskiner vid en taktransmission (1887). Gjuteriet lades ner 1967. Den mekaniska verkstaden lades ner på 1980-talet.

Entrén till Arboga Mekaniska Verkstad på JädersvägenTvå män på cykelArboga Mekaniska Verkstad var först i landet med att installera en elektrisk motor för drift av verktygsmaskiner vid en taktransmission (1887).

Arbetare vid gjuteriet på "Meken", Arboga Mekaniska Verkstad.25 september 1856 fick AB Arboga Mekaniska Verkstad rättigheter att anlägga järngjuteri och mekanisk verkstad. Verksamheten startade 1858. Meken var först i landet med att installera en elektrisk motor för drift av verktygsmaskiner vid en taktransmission (1887). Gjuteriet lades ner 1967. Den mekaniska verkstaden lades ner på 1980-talet.

Det här är en gruppbild över den lokala, frivilliga personalen som hjälpte till med Arbogautställningen. De har radat upp sig, för fotografering, på den stora scenen.Längst till vänster står tre identifierade personer; Ryttmästare Egnell (i keps). Han är utställningens ceremonimästare och skötte kontakterna med kungahuset (Flera medlemmar av den kungliga familjen kom till Arboga i samband med firandet av Sveriges Riksdags 500-årsjubileum. Kung Gustaf V hann med ett besök på utställningen också). Mannen i svart plommonstop är Bertil Post, medlem i bestyrelsen. Mannen i ljusare hatt och överrock är Sven Lind, utställningskommissarie.

Arboga Mekaniska Verkstad, gjutgods på gjuteriet.25 september 1856 fick AB Arboga Mekaniska Verkstad rättigheter att anlägga järngjuteri och mekanisk verkstad. Verksamheten startade 1858. Meken var först i landet med att installera en elektrisk motor för drift av verktygsmaskiner vid en taktransmission (1887). Gjuteriet lades ner 1967. Den mekaniska verkstaden lades ner på 1980-talet.

Gruppbild av personal på Meken, Arboga Mekaniska Verkstad.Samtliga är män, alla är klädda i arbetskläder utom en som bär kostym. Bilden är tagen inomhus.Arboga Mekaniska Verkstad var först i landet med att installera en elektrisk motor för drift av verktygsmaskiner vid en taktransmission (1887).Läs om Meken i Hembygdsföreningen Arboga Minnes årsbok från 1982.

description

Summary

Gruppbild av personal på Meken, Arboga Mekaniska Verkstad.Samtliga är män, alla är klädda i arbetskläder utom en som bär kostym. Bilden är tagen inomhus.Arboga Mekaniska Verkstad var först i landet med att installera en elektrisk motor för drift av verktygsmaskiner vid en taktransmission (1887).Läs om Meken i Hembygdsföreningen Arboga Minnes årsbok från 1982.

label_outline

Tags

sverige vastmanland arboga arboga mekaniska verkstad jadersvagen 37 fabrik verkstad gjuteri industri och naring industiproduktion arbetare arbetsklader arbetslag arboga kommuns fotoarkiv workers workwear teams arboga municipality photo archive arboga mechanical workshop factory foundry induction production industry and nutrition ferment road 37 sweden workshop westerland men group portrait industry industrial workers metal works metal casting industrial history
date_range

Date

1887
create

Source

Digital museum
link

Link

https://digitaltmuseum.org/
copyright

Copyright info

No known restrictions on publication.

label_outline Explore Industiproduktion, Induction Production, Jadersvagen 37

Kaffefest på Gäddvikens Superfosfat fabrik AB

Arboga Bryggeri. Det är premiär för mellanölet.En man, iklädd kavaj, inspekterar fyllda flaskor som åker på ett löpande band. Rummet har kaklade väggar och stora maskiner syns i bakgrunden.Mannen är bryggmästare Ture Anderberg.Anläggningen var färdigbyggd 1899 och verksamheten startade 1 november samma år.24 oktober 1980 tappades det sista ölet, på bryggeriet. Märket var Dart.Läs om Arboga Bryggeri i hembygdsföreningen Arboga Minnes årsbok 1981

Korgmakare Oskar Larsson i Sjölunda, Tyringe.Oskar har sin verkstad i ett av rummen i bostadshuset. På väggen hänger en såg. En färdig korg står på golvet. På byrån ligger en borr. På pallen ligger ett par tänger och en hammare.Det står krukväxter i fönstret.Oskar är gift med Maja.Oskar lärde grannbarnen att spela schack.

Barnleken. Ett gäng pojkar gräver gropar och gångar. De är i skogskanten.Inget årtal angivet av fotografen.

Arboga Kvarn och Maltfabrik, exteriör.Avfotograferat fotografi. En rektangulär bild står uppställd på ett stativ mot en ljus bakgrund, för avfotografering. Bilden föreställer Arboga Kvarn och Maltfabrik, sedd från södra sidan av ån. Flera magasinsbyggnader omger fabriken. Till vänster ses tornet på Heliga Trefaldighetskyrkan och Herrgårdsbron. Till höger syns tornet på S:t Nikolai kyrka.Det som kom att bli Arboga Kvarn och Maltfabrik anlades 1821 av Jonas Örström. Kvarnrörelsen startade 1915. Vetemjöl av märket Guldsnö producerades här. Kvarnrörelsen upphörde 1967 medan maltproduktionen fortsatte till 1972.Läs om Arboga Kvarn och Maltfabrik:Hembygdsföreningen Arboga Minnes årsböcker från 1979 och 1999Reinhold Carlssons bok Arboga objektivt sett

In North American's foundry, kirksite is poured into a mould

Första maj. Demonstrationståg. Herrar i hatt och överrock går i prydliga rader.Andra raden, närmast kameran, är Nils Brodin.En kvinna med två barn går utanför ledet.

Örebro Pappersbruks A.B, Närke, 1920.

I entrén till Arbogautställningen ligger denna Mjölkbar. Servitriserna står uppställda utanför, iklädda hättor och förkläden. Bord och stolar är uppställda i väntan på gäster. Några sittgrupper är försedda med parasoll. Flaggorna är hissade. Gästerna kan komma!

Hårnät för Mods den 6 mars 1965.Elev med hårnät vid borrmaskin på Centrala Verkstadsskolan.

Ritkontoret på "Meken", Arboga Mekaniska VerkstadInteriörbild från ritkontoret, bokhyllor och ritbord.

Arboga Mekaniska Verkstad, gjutgods i gjuteriet.25 september 1856 fick AB Arboga Mekaniska Verkstad rättigheter att anlägga järngjuteri och mekanisk verkstad. Verksamheten startade 1858. Meken var först i landet med att installera en elektrisk motor för drift av verktygsmaskiner vid en taktransmission (1887). Gjuteriet lades ner 1967. Den mekaniska verkstaden lades ner på 1980-talet.

Topics

sverige vastmanland arboga arboga mekaniska verkstad jadersvagen 37 fabrik verkstad gjuteri industri och naring industiproduktion arbetare arbetsklader arbetslag arboga kommuns fotoarkiv workers workwear teams arboga municipality photo archive arboga mechanical workshop factory foundry induction production industry and nutrition ferment road 37 sweden workshop westerland men group portrait industry industrial workers metal works metal casting industrial history