visibility Similar

code Related

Bilden visar tre kadetter ombord på skolfartyget Falken som håller på att angöra eller lämna en hamn. En Kadett står vid styrratten och håller kurs en annan står på bommen och arbetar vid gaffeln. Bredvid den styrande kadetten syns en taltratt. I bakgrunden på högersidan ser man ett skepp som ligger vid kajen.

"Elvebåt på Karasjokka." står det på glasplaten. Elvebåten ligger på elvebredden, en same står oppreist i båten. Han er kledd i samekofte og lue. På land står det en samisk kvinne, bak henne står det en mann kledd i samisk kofte med ryggsekk på ryggen og lue på hodet. Det er mulig at disse to er passasjerer som skal reise eller har kommet i land fra elvebåten. Ombord i elvebåten ser man at det ligger en del sekker og utstyr. Det vokser skog på andre siden av elven.

Artister i Scalarevyn går i parad på Nygatan. Trumspelare och skyltbärare. Efter gatan står människor och tittar på.Den högra mannen, i fotbollskläder, är vår lokale revyspelare Larz-Thure Ljungdahl.Se även bild och text, AKF-01222En bild, från detta tillfälle, finns med i Reinhold Carlssons bok "Arboga objektivt sett".

Flygkårens lägervakt står uppställd med vapen framför en byggnad.

Försäljning av lotter. Runt ett bord står fem kvinnor, varav en iklädd folkdräkt(troligen skånsk) övriga har moderiktiga klänningar och hatt. Runt bordet rör sig kvinnor, män och barn. Bordet och väggen bakom är utsmyckade med ormbunksblad och girlanger och över det står "Tombola" på en skylt

Den ståtliga loftboden från Gerarp i Tidersrum har glädjande nog bevarats åt eftervärlden. Den förvärvades på sin tid av Skansen i Stockholm, men överläts till Ydre hembygdsförening, som lät flytta den då man skapade friluftsmuseet Ydregården. Boden är nu det enda som återstår av gårdens gamla bebyggelse.

Såväl tå- som bakkappor skärflas noga för att få den rätta smidigheten.

"Reinflokk på vidda. G 3)". Bildet viser et reindriftslandskap med en reinflokk, langt ute på Finnmarksvidda. I bakgrunnen kan man et samisk telt, sannsynligvis var det reingjeteren som passet på flokken sin, som bodde der. Det er vinterlandskap og dyrene går og beiter. Til høyre for teltet kan det se ut til at det står en same med karakteristisk samelue på hodet.

Nedslagen skarv i uppspåret strax öster om Laxå. Körriktning från vänster till höger.

"Flytting i Karasjok" står det på glassplaten. Reindriftssamer flytter reinen til nye beiteområder. Samene har sameluer fra Karasjok og flere er kledd i pesk. Reinen trekker sleder med ustyr og det er snø på bakken med noen bare flekker, så det kan antas at dette er vårflytting på vei til sommerbeite. Vidda strekker seg utover både foran og bak reinflokken.

description

Summary

Finnmark Fylkesbibliotek har en liten samling glassdias fotografert av Alf Schrøder eller en av hans fotografer. Fotografiene er fra samiske bosettinger fra Rørostraktene og hele veien opp til Finnmark. Hovedsamlingen til Alf Schrøder er imidlertid hos Sverresborg Trøndelag Folkemuseum og publiseres etter samtykke med Dino Makridis i Trøndelag Folkemuseum Sverresborg, nå i 2017. Serien er registrert 28.01.2001. Giver ukjent.

label_outline

Tags

finnmark karasjok reindrift rein reindriftslandskap reindriftssame kjørerein kjorerein slede sledetur samisk same sameklær sameklaer samekofte samedrakt samer reinsdyrflokk reinsdyr beitelandskap beitemark vidde raide finnmark fylkesbibliotek grazing landscape pasture finnmark county library driving raid reindeer reindeer husbandry reindeer husbandry landscape reindeer herders pack of reindeer samesuit sami clothes samecoften sami sled sledge plateau high resolution norway snow winter landscape sleds and sleighs winter road glass plate negative saami 19th century
date_range

Date

1880
create

Source

Digital museum
link

Link

https://digitaltmuseum.org/
copyright

Copyright info

No known restrictions on publication.

label_outline Explore Reinsdyrflokk, Pack Of Reindeer, Reindriftssame

Bilde nr. 3 i serien '10 amatørbilleder fra lappernes hjem og liv i Finnmark', se FB 93164-001. 'Et finnepar fra Kautokeino.' En kvinne og en mann ute i snø. Hus i bakgrunnen. De er kledt i pesk. Han har stjernelue, veske over skuldra og skinnbukser. Hun har sjal, lasso, skinnbukser, skaller og strikkavotter.

Horse-drawn sledge in gateway of Manchu house across Amur river from Blagovestchenck [i.e. Blagoveshchensk]

"N.542a) Fra Kautokeino. Vintertelt." står det på den ene glassplaten. På den andre identiske platen står det "Fjellsametelt i Kautokeino". På bildet ser man en liten samisk familie kledd i pesk og samiske luer stå utenfor vinterteltet sitt. Mannen står med en øks og hugger ved. Kvinnen holder noe i hendene sine, muligens et reinskinn? Et lite barn står ved siden av og ser på. En pulk er parkert til venstre i bildet, den er malt med symboler eller ornamenter i enden av pulken. Til venstre for teltet står et stativ for oppbevaring av mat, ved og gjenstander som trenger beskyttelse for dyr og fukt. En mørk hund kan skimtes mot teltduken. Det er snø på bakken og lav vegetasjon rundt teltet. Bildet forteller noe om hverdagslivet i en samisk vinterleir.

Bjørnsund. Påsketur til männikafossen 1915

Dr. & Mrs. Edward Sledge House, 2564 Spring Hill Ave., Mobile, Mobile County, Alabama

Kai-vav-its, a tribe of Pai Utes living on the Kai-bab Plateau near the Grand Cañon of the Colorado in Northern Arizona : Ku-ra-tu.

Herredsagronom Jørgen Hauger på slede med hesten "Borken" i storgata Moelv, Ringsaker. Vinter. Bildet er tatt i nordre del av Moelv, der Kafe Fønix ligger nå. Hauger brukte først hest, siden motorsykkel og til slutt bil til jobben som herredsagronom.

Eik, Helgøya med inngjerdet innetun og gjerde med stolper i teglstein. Føderaådsbygning, hovedbygning og stabbur. Melkeslede med spann og spisslede på tunet.

Tømmerkjøring med hest på Skjønsby, Ringsaker. Stokker av osp.

Tynsetbilde. "Tönset 06 (Strandli run. )"

Anton Sletvold kjører feier Nikolai med hest og slede på vinterføre. Sletvolden, Lismarka, Ringsaker.

Bilde nr. 6 i serien '10 amatørbilleder fra lappernes hjem og liv i Finnmark', se FB 93164-001. 'Lappebarna bringes til kirke for at døpes.' En gruppe samer kledt i pesker og kofter. Menn med stjerneluer, kvinner i luer og sjal. Skaller på beina. To barn ligger i komse, et barn står foran, kledt i pesk.

Topics

finnmark karasjok reindrift rein reindriftslandskap reindriftssame kjørerein kjorerein slede sledetur samisk same sameklær sameklaer samekofte samedrakt samer reinsdyrflokk reinsdyr beitelandskap beitemark vidde raide finnmark fylkesbibliotek grazing landscape pasture finnmark county library driving raid reindeer reindeer husbandry reindeer husbandry landscape reindeer herders pack of reindeer samesuit sami clothes samecoften sami sled sledge plateau high resolution norway snow winter landscape sleds and sleighs winter road glass plate negative saami 19th century