code Related

Ukjent kvinne lener seg ut av et vindu og smiler. Hun holder på en klut av noe slag og kan ha vært kantinearbeider på skiferbruddet i Friarfjord. Hun er kledd i jakke og skjorte. På den venstre armen har hun et armbånd. Bygget er laget av tre.

Bilden visar tre kadetter ombord på skolfartyget Falken som håller på att angöra eller lämna en hamn. En Kadett står vid styrratten och håller kurs en annan står på bommen och arbetar vid gaffeln. Bredvid den styrande kadetten syns en taltratt. I bakgrunden på högersidan ser man ett skepp som ligger vid kajen.

Tre arbeidende menn graver noe som muligens kan være grunnmur på kantinen på skiferbruddet i Friarfjord. Mennene er kledd i arbeidsklær: skjorte, bukse og sko. Mannen i midten holder på en spade. Mannen t.v. har en pipe i munnen. På bakken over mennene kan man se en trillebår og en stablet haug av mursteiner. I bakgrunnen kan man se et trehus med grunnmur.

Tre unge menn står på en vei, to av dem bærer pakker. Det er høye brøytekanter. To er kledt i langbukser og skinnluer mens den tredje har knebukser og caps

Portrett ved sametelt. En kvinne og en mann står foran sameteltet med et reinsdyr mellom seg. I bakgrunnen ser vi et fjell med snøflekker på. Kvinnen har samisk kofte og lue, mannen har også samekofte og en skyggelue på hodet. Et vaskebrett står lent mot teltduken. I bakgrunnen ser vi noen stolper som er reist opp.

Bilden visar besättningen av en ubåt som äter julbord ombord i torpedrummet. Manskapet sitter runt ett fin dukat bord med levande ljus, bordsduk och servetter. Till höger och vänster syns de uppfällbara sängar. På översta bildkanten syns en talja med upphängd kedja för lyft av torpeder. Första mannen i vänster rad framifrån är Evert Ingemansson.

Försäljning av lotter. Runt ett bord står fem kvinnor, varav en iklädd folkdräkt(troligen skånsk) övriga har moderiktiga klänningar och hatt. Runt bordet rör sig kvinnor, män och barn. Bordet och väggen bakom är utsmyckade med ormbunksblad och girlanger och över det står "Tombola" på en skylt

Tre damer, en mann og en liten jente står foran et tre utenfor et hus. Den eldste damen som kan være Karoline Ohlsen har mørk kjole med hvit blondekrave. De andre damene har kåper på seg. Hun som står nærmest mannen som kan være Karl Ohlsen har hatt og sølvrev rundt halsen. Mannen har vest, trøye og hatt på.Foran står en liten pike med kåpe og lue på. Hun har en hvit hund foran seg. Til venstre på bildet sees hode av en ku. Det er blondergardiner og blomster i vinduet. Utgangsdøren har doble dører med glass i.

Kvarnen med Åsmundshyttan nr 6 "Mattsas" åkrar och uthus i bakgrunden. Den fyrkantiga lådan framför rännan användes att tvätta potatis i när byborna skulle göra potatismjöl. I förgrunden rännan ner till vattenhjulet på trösklogen.

Fem menn befinner seg på en liten kai. Ved siden av kaia kan man se en båt og en jolle. Mennene på kaia er kledd i jakker, hatter, bukser og arbeidsklær. Mannen som er nummer tre f.h. holder på et notat brett. Ved siden av ham ligger det en boks og en koffert. Planker har blitt stablet på kaien. I bakgrunnen kan man se havet og fjell.

description

Summary

Fem menn befinner seg på en liten kai. Ved siden av kaia kan man se en båt og en jolle. Mennene på kaia er kledd i jakker, hatter, bukser og arbeidsklær. Mannen som er nummer tre f.h. holder på et notat brett. Ved siden av ham ligger det en boks og en koffert. Planker har blitt stablet på kaien. I bakgrunnen kan man se havet og fjell.

An excellent example of GetArchive image recognition capabilities - is quite a large Fishing Boat collection. A fishing boat is a marine vessel designed specifically for fishers. They are equipped with features that make fishing easier and more efficient. Fishing boats come in a huge range of sizes, and shapes.

label_outline

Tags

skifer treplanke arbeidsklaer bukse bat fiskefartoy fjell hatt hav jolle kai koffert mann finnmark fylkesbibliotek work clothes pants boat finnmark county library fishing vessel mountains hat sea dinghy quay suitcase man slate wooden plank high resolution men group of men fishing boats digital museum norway
date_range

Date

01/01/1950 - 01/01/1960
collections

in collections

Fishing Boats

Fishing boats of all times, sizes, shapes, and types.
create

Source

Digital museum
link

Link

https://digitaltmuseum.org/
copyright

Copyright info

No known restrictions on publication.

label_outline Explore Wooden Plank, Fiskefartoy, Fiskefartoy

William p Chappel - Militia Drilling, New York

Möhippa, Södra matsalen. Foto i november 1941.

A black and white photo of a brick roof, Great Depression. FSA/OWI Photograph

Første malmlastingen ved Sydvaranger, Kirkenes, 10.10.1910.

Radiumpreparat framställda av kemisten John Landin. (1861-1920). Uppgifter saknas.

Del av Honningsvåg med havna i forgrunnen.Ola Hanche-Olsen som har tatt bildene er født 13. mars 1920 i Borre, død 11. februar 1998 i Gjettum. Han var arkitekt og barnebokforfatter. Han hadde artium fra 1939, arkitekteksamen fra NTH 1946 og arbeidet deretter ved Finnmarkskontoret 1946–48 før han etablerte egen arkitektpraksis. Han debuterte som barnebokforfatter i 1974 med lettlestboka Knut og sjørøverne, og skrev i alt 12 bøker. Han var XU-agent 1944-45, og var også en aktiv fjellklatrer og friluftsmann. Ola var gift med Solveig Hanche-Olsen (f. Falkenberg); de fikk 3 barn, blant dem matematikeren Harald Hanche-Olsen.Arkitektene Solveig og Ola Hanche-Olsen arbeidet ved Brente Steders Reguleringskontor i 1946. Hovedadministrasjon for gjenreisning av Nord-Troms og Finnmark ble lagt til Harstad og fikk navnet Finnmark kontoret. Landsdelen Nord-Troms og Finnmark blev oppdelt i syv distrikt med hver sin administrasjon. Honningsvåg, distrikt IV, skulle betjene Nordkapp, Lebesby, Porsanger og Karasjok kommune

Det gamle Brodtkorbbruket i Vardø, med utsikt mot Nordre Våg og sentrumsbebyggelsen på andre siden. Bildet er tatt i påsken 1947.Ola Hanche-Olsen som har tatt bildene er født 13. mars 1920 i Borre, død 11. februar 1998 i Gjettum. Han var arkitekt og barnebokforfatter. Han hadde artium fra 1939, arkitekteksamen fra NTH 1946 og arbeidet deretter ved Finnmarkskontoret 1946–48 før han etablerte egen arkitektpraksis. Han debuterte som barnebokforfatter i 1974 med lettlestboka Knut og sjørøverne, og skrev i alt 12 bøker. Han var XU-agent 1944-45, og var også en aktiv fjellklatrer og friluftsmann. Ola var gift med Solveig Hanche-Olsen (f. Falkenberg); de fikk 3 barn, blant dem matematikeren Harald Hanche-Olsen. XU var den største og viktigste allierte etterretningsorganisasjonen i det okkuperte Norge under andre verdenskrig. Det meste av XUs virksomhet ble holdt hemmelig til 1988.Arkitektene Solveig og Ola Hanche-Olsen arbeidet ved Brente Steders Reguleringskontor i 1946. Hovedadministrasjon for gjenreisning av Nord-Troms og Finnmark ble lagt til Harstad og fikk navnet Finnmark kontoret. Landsdelen Nord-Troms og Finnmark blev oppdelt i syv distrikt med hver sin administrasjon. Honningsvåg, distrikt IV, skulle betjene Nordkapp, Lebesby, Porsanger og Karasjok kommune.

[Boat-Train/Luggage Loading, etc.]

A black and white photo of a man digging in the dirt, West Virginia. Farm Security Administration photograph.

Portvakt Andersson visar vägen.

Sydvarangers lokomotiv heises på land 1908.

Sydvarangers malmkai i Kirkenes

Topics

skifer treplanke arbeidsklaer bukse bat fiskefartoy fjell hatt hav jolle kai koffert mann finnmark fylkesbibliotek work clothes pants boat finnmark county library fishing vessel mountains hat sea dinghy quay suitcase man slate wooden plank high resolution men group of men fishing boats digital museum norway