visibility Similar

code Related

Et portrett av familien Schwartz. Den lille piken Alma sitter i fanget på sin far, Peter Karlsen Schwartz. Hans kone, Emilie Kristine, sitter i stolen ved siden av. Peter er kledd i dress: slips, vest, jakke, bukser og sko. Han har også et lommeur festet til vesten, og han har bart. Emilie er kledd i kjole, og har et smykke festet til halsstykket. Hun holder på en kjetting som er festet til hunden som sitter mellom dem.

Halvkropsportrett av en eldre mann med lang mørk skjegg og bart. Bildet er kopiert i ovalform

Portrett fra en eldre kvinne, (ikke identifisert). Hun er kledd i hvit bluse og draktjakke over, og hun bærer et stort kors i silkebånd rundt halsen. Bildet er tatt hos L. Schetnes' fotografiske atelier i Tromsø.

Halvkropsportrett av en eldre mann med lang mørk skjegg og bart. Bildet er kopiert i ovalform

Halvkropsportrett av en ung kvinne, Wilhelmine Niva. Bildet er kopiert i ovalform. Bildet er tatt i Vardø av J. Wickstrøm. Wilhwlmine emigrerte til Seattle, Usa. Hun var datter til kvænparet Caisa Marie Junes og Johan Johansen Niva fra Vadsø

Portrett i halvfigur av et eldre ektepar. Mannen er kledd i dress og kona bærer kjole med en sølje i halsen. Bilder bærer preg av slitasje. Fotografert av fotograf Emilie Henriksen, Vadsø. Bildene i denne serien er fra Olga Marie Pedersens album.

Familieportrett av skreddermester Emil Halto med kona Hilda og sønnen Aage Halto. Faren står til venster med en lite barn i fanget og moren til høyre. Begge foreldrene ser på spedbarnet som er kledd i rutet kjole med hvit krage og hvit lue.Samme motiv som 03019-008.

Utsikt over havna i Vadsø. Bildet er tatt fra Nyborgveien. I forgrunnen ses ruinene av Selstrøms hus. Det er lagt et tak over kjelleren i Evangers hus. Til høyre hadde Adolf Olsen fiskeforretning i den første gjenoppbyggingstidenn. Teksten er hentet fra baksiden av orginalbildet

Kabinettportrett av to unge kvinner i bunader. Fra venstre: Olga Marie Pedersen og Lise Hendriksen. Disse unge damene er ca 16-20 år gamle. Bildet er opprinnelig kopiert til postkortform (postkortmarkering på baksiden) men senere klep til og passe in i visitkortalbumet.

Et visitkortportrett av Peter Karlsen Schwartz og kona hans Emilie Kristine Schwartz. Peter er kledd i slips og jakke, Emilie er kledd i kjole. Hun bruker den samme kjolen i bilde nummer 05021- 019, så det er mulig at bildene er tatt samtidig. Bildet er kopiert i ovalform.

description

Summary

Et visitkortportrett av Peter Karlsen Schwartz og kona hans Emilie Kristine Schwartz. Peter er kledd i slips og jakke, Emilie er kledd i kjole. Hun bruker den samme kjolen i bilde nummer 05021- 019, så det er mulig at bildene er tatt samtidig. Bildet er kopiert i ovalform.

label_outline

Tags

mann portrett slips kvinne visitkortportrett familie dress kjole jasper soini finnmark fylkesbibliotek suit family finnmark county library woman man portrait tie business card portrait high resolution portrait photographs woman dresses family portrait woman photograph
date_range

Date

01/01/1901
create

Source

Digital museum
link

Link

https://digitaltmuseum.org/
copyright

Copyright info

No known restrictions on publication.

label_outline Explore Jasper Soini, Kjole, Woman Dresses

Et visitkortportrett av en eng mann. Den ukjente mannen er kledd i dress Bildet er en halvkropsportrett.

Johan Adolph Steen Swensen og hustru Margrethe Christine Dortea Beichmann

Portrett. Bryllup. Brudepar i 20-30-åra. Begge står. Brudeslør.Mørk kjole. Bildet er muligens tatt i Lofoten.

Portrett av en eldre kvinne, Amalie Johansen, født 16.12.1860 i Vadsø. Hun er kledd i en vakker bluse eller kjole med påsydde blondebånd i halsen og på brystet. Håret er oppsatt og hun har en spenne eller hårkam i håret. Portrettet er tatt av E. Henriksen i Vadsø.Trond Ballo forteller om Amalie: "Amalie Johansen var født Dahl etter sine foreldrene; Per Dahl og Karen Johnsen. Per Dahl var fra Stjørdal og Karen Johnsen fra Rørostraktene. Amalie hadde 6 søsken. Hun giftet seg med Petter Kristian Lovert Johannessen i 1884. Lovise Amalie tilbragte alle sin leveår i Vadsø. Hun engasjerte seg sterkt i Sanitetsforeningen, og var i mange år medlem av foreningens styre. Hennes barn holdt sterkt sterkt av sin mor og hver kveld gikk de hjem for å fortelle foreldrene hvordan dagen hadde vært. Lovise var et meget rytmiskt og musikalsk menneske. Amalie og Petter Kristian Lovert Johannessen fikk blant annet sønnen Einar Johannessen som startet med eget agentur i Vadsø; Einar Johannessen & Sønn."

Portrett. Mann og kvinne. Kvinnen sitter på en stol, mannen står ved siden av. Mannen har dress på seg og kvinnen har kjole på.

Slip, 18th century costume - Public domain dedication. Metropolitan Museum of Art image.

Gruppebilde av fire unge kvinner, fra venstre: Karen Balke 16 år, Henriette Steen 23 år, Borghild Steen 16 år og Olga Marie Pedersen 17 år, fotografert Sommeren 1903. Venninnene er kledt i vakre bluser med smykker eller nål i halsen. Henriette og Borhild Steen er døtre av Toldinspektør, Kst.Havnefoged, Lodsoldersmand og Indrulleringsbetjent Marius Emil Steen som var født i Bergen i 1850 og gift med Theodora Olava Steen, bosatt i Vadsø på denne tiden.Bildet er tatt hos fotograf Jasper Ulrik Soini i Vadsø. Jasper Soini var født 20.september i 1872 i Hammerfest og døde 2.september 1905 i Vadsø. Han virket i Vadsø tidlig på 1900-tallet. Han hadde samme atelieradresse som Emilie Henriksen, som kanskje tok over forretningen etter Soini. Soine var sønn av skomaker Isak Isaksen Soini og kona Marie Christine som kom fra Øvre-Torneå i den russiske delen av Finland. i 1875 bodde familien på adresse Kirkepladsen 56a, ti år senere hadde de flyttet til Raadhusgade 67 i Hammerfest. Soini flyttet til Vadsø hvor han fikk en sønn i 1904, Leofred, som døde i 1907. Barnets mor giftet seg med en annen før barnet ble født og flyttet til Vardø. Soini døde av tuberkulose i 1905 og var ugift.

Groepsportret van de familie Brouwers op plantage Accaribo, Suriname

Visittkortportrett av Hedvig Selnes og Ingrid Selnes.En visittkort serie fra Honningsvåg av noen fjerne slektninger i Løkke familien og diverse portretter uten navn. Bildene har tilhørt Rannveig Falck Johnsen, født 1906 i Honningsvåg. Hennes mor Johanna Løkke var født i 1885 i Honningsvåg og giftet seg med Olav Andreassen i 1904. Han kom fra Helgeland til Honningsvåg som lærer og de fikk 19 barn. Johanna og Olav bosatte seg senere i Sandnes i Kirkenes før de flyttet tilbake til Helgeland. Kristin Falck Rohde (barnebarn til Rannveig Falck Johnsen) som har gitt disse bildene til Finnmark fylkesbiblioteks fotoarkiv skriver i et brev litt informasjon om Løkke familien: Johan Iver Løkke (1840-1914) og Randi Loe (1842-1923) kom oppover til Honningsvåg fra Lyngen. Hans bror Karesius Løkke (1831-1903) var en av grunnleggerne av Honningsvåg som by. Karesius var første handelsmann med brennevinsutsalg i 1858 og alminnelig landhandel i 1867. Han drev fiskebruk, jordbruk, utleie av båter, og var dampskipsekspeditør. Han donerte tomt da ny kirke måtte bygges etter en storm. Karesius Løkke var også ordfører 1865-1869, 1877, 1895-1897. Han satt i kommunestyret fra 1867 til 1903.

Gruppebilde av to unge kvinner. Kvinnen til høyre sitter på en stol ikledd en rutete, lang kjole med en lang sølje eller nål i halsen, på hodet har hun en stor hatt med draperinger. Den andre kvinnen står til venstre i en mørk lang kjole, hun har også en hjerteformet nål i halslinningen og bærer en stor hatt med tilsvarende draperinger. Bildet er tatt hos J. Soini i Vadsø. På bildet står det skrevet Borgh. og Marie, muligens fornavnet på disse to kvinnene. Dette kan være Borhild og Marie Steen, døtre av Toldinspektør, Kst.Havnefogd, Lodsoldermand og Indrulleringsbetjent Marius Emil Steen fra Bergen, som bodde i Vadsø ved folketellingen i 1900. Marius Emil Steen var gift med Theodora Olava Steen, født i Haugesund i 1855. De hadde sammen 4 (5?) sønner og 3 døtre, jfr. Digitalarkivet.Bildet er tatt hos fotograf Jasper Ulrik Soini i Vadsø. Jasper Soini var født 20.september i 1872 i Hammerfest og døde 2.september 1905 i Vadsø. Han virket i Vadsø tidlig på 1900-tallet. Han hadde samme atelieradresse som Emilie Henriksen, som kanskje tok over forretningen etter Soini. Soine var sønn av skomaker Isak Isaksen Soini og kona Marie Christine som kom fra Øvre-Torneå i den russiske delen av Finland. i 1875 bodde familien på adresse Kirkepladsen 56a, ti år senere hadde de flyttet til Raadhusgade 67 i Hammerfest. Soini flyttet til Vadsø hvor han fikk en sønn i 1904, Leofred, som døde i 1907. Barnets mor giftet seg med en annen før barnet ble født og flyttet til Vardø. Soini døde av tuberkulose i 1905 og var ugift.

Ei ukjent dame (fotograf Wennberg).En visittkort serie fra Honningsvåg av noen fjerne slektninger i Løkke familien og diverse portretter uten navn. Bildene har tilhørt Rannveig Falck Johnsen, født 1906 i Honningsvåg. Hennes mor Johanna Løkke var født i 1885 i Honningsvåg og giftet seg med Olav Andreassen i 1904. Han kom fra Helgeland til Honningsvåg som lærer og de fikk 19 barn. Johanna og Olav bosatte seg senere i Sandnes i Kirkenes før de flyttet tilbake til Helgeland. Kristin Falck Rohde (barnebarn til Rannveig Falck Johnsen) som har gitt disse bildene til Finnmark fylkesbiblioteks fotoarkiv skriver i et brev litt informasjon om Løkke familien: Johan Iver Løkke (1840-1914) og Randi Loe (1842-1923) kom oppover til Honningsvåg fra Lyngen. Hans bror Karesius Løkke (1831-1903) var en av grunnleggerne av Honningsvåg som by. Karesius var første handelsmann med brennevinsutsalg i 1858 og alminnelig landhandel i 1867. Han drev fiskebruk, jordbruk, utleie av båter, og var dampskipsekspeditør. Han donerte tomt da ny kirke måtte bygges etter en storm. Karesius Løkke var også ordfører 1865-1869, 1877, 1895-1897. Han satt i kommunestyret fra 1867 til 1903.

Wilhelm August Thams, hans kone Eugenie, yngste sønnen, Wilhelm August (Billy) og en ukjent sykepleier.

Topics

mann portrett slips kvinne visitkortportrett familie dress kjole jasper soini finnmark fylkesbibliotek suit family finnmark county library woman man portrait tie business card portrait high resolution portrait photographs woman dresses family portrait woman photograph