visibility Similar

code Related

En robåt har fått sprengt et hull i siden av en tysk håndgranat.. Alfred Amundsen er i gang med å fikse båten i hagen hos familien Hauge i Nyborgveien.

description

Summary

En robåt har fått sprengt et hull i siden av en tysk håndgranat.. Alfred Amundsen er i gang med å fikse båten i hagen hos familien Hauge i Nyborgveien.

label_outline

Tags

finnmark vadsø vadso nyborgveien hage gjerde mann robåt robat bysamfunn bolig krigsskade finnmark fylkesbibliotek housing urban communities finnmark county library fence garden war injury man nyborg road rowing boat water lake high resolution boat family portrait family germany german residence
date_range

Date

01/01/1945 - 01/01/1946
create

Source

Digital museum
link

Link

https://digitaltmuseum.org/
copyright

Copyright info

No known restrictions on publication.

label_outline Explore Krigsskade, War Injury, Nyborg Road

Aksel Storvik i robåt. - Norway. Public domain image

Bildet er tatt i Vadsø under 2. verdenskrig. Det viser det som på folkemunne kalles 'Storbombinga', 23. august 1944. Bildet er tatt i krysset Amtmannsgata og Tollbodgaten (Tollbugata). Til venster ser vi tollinspektørboligen, til høyre Moe-gården. Himmelen i bakgrunnen er dekket av røyk.

Bakkesilddragning på sanden i ant. Vestre Jakobselv. 1921-22.

Postbåten Richard With til havn i Vadsø 1917-1918.

En rolig havn et lite sted langs kysten av Finnmark, antakelig. Landskapet er ganske flatt, og det ser ut til at havna har en enda smulere del litt lenger inn. På land ser vi hus, fiskehjeller og en fyrlykt. Det ligger noen få seilbåter på havna, og en robåt med en enslig mann er på vei utover

En stor betongdel med armeringsjern i, ligger i terrenget ved Honningsvåg etter tyskernes ødeleggelser under andre verdenskrig.Arkitektene Solveig og Ola Hanche-Olsen arbeidet ved Brente Steders Reguleringskontor i 1946. Hovedadministrasjon for gjenreisning av Nord-Troms og Finnmark ble lagt til Harstad og fikk navnet Finnmark kontoret. Landsdelen Nord-Troms og Finnmark blev oppdelt i syv distrikt med hver sin administrasjon. Honningsvåg, distrikt IV, skulle betjene Nordkapp, Lebesby, Porsanger og Karasjok kommune. Ola Hanche-Olsen som har tatt bildene er født 13. mars 1920 i Borre, død 11. februar 1998 i Gjettum. Han var arkitekt og barnebokforfatter. Han hadde artium fra 1939, arkitekteksamen fra NTH 1946 og arbeidet deretter ved Finnmarkskontoret 1946–48 før han etablerte egen arkitektpraksis. Han debuterte som barnebokforfatter i 1974 med lettlestboka Knut og sjørøverne, og skrev i alt 12 bøker. Han var XU-agent 1944-45, og var også en aktiv fjellklatrer og friluftsmann.Han var gift med Solveig Hanche-Olsen (f. Falkenberg); de fikk 3 barn, blant dem matematikeren Harald Hanche-Olsen.

Mosambik 1914. Dampdrevet laste- og passasjerskip på vei opp floden til byen Quelimane.

17. mai-feiring i et ganske rasert Vadsø i 1945. Det norske flagget vaier over skolen.

Pinsedag 1912. På ski til Mygga.

Henrik Julius Jordan - Kaianlegg med kullager

Gruppebilde av to unge kvinner. Kvinnen til høyre sitter på en stol ikledd en rutete, lang kjole med en lang sølje eller nål i halsen, på hodet har hun en stor hatt med draperinger. Den andre kvinnen står til venstre i en mørk lang kjole, hun har også en hjerteformet nål i halslinningen og bærer en stor hatt med tilsvarende draperinger. Bildet er tatt hos J. Soini i Vadsø. På bildet står det skrevet Borgh. og Marie, muligens fornavnet på disse to kvinnene. Dette kan være Borhild og Marie Steen, døtre av Toldinspektør, Kst.Havnefogd, Lodsoldermand og Indrulleringsbetjent Marius Emil Steen fra Bergen, som bodde i Vadsø ved folketellingen i 1900. Marius Emil Steen var gift med Theodora Olava Steen, født i Haugesund i 1855. De hadde sammen 4 (5?) sønner og 3 døtre, jfr. Digitalarkivet.Bildet er tatt hos fotograf Jasper Ulrik Soini i Vadsø. Jasper Soini var født 20.september i 1872 i Hammerfest og døde 2.september 1905 i Vadsø. Han virket i Vadsø tidlig på 1900-tallet. Han hadde samme atelieradresse som Emilie Henriksen, som kanskje tok over forretningen etter Soini. Soine var sønn av skomaker Isak Isaksen Soini og kona Marie Christine som kom fra Øvre-Torneå i den russiske delen av Finland. i 1875 bodde familien på adresse Kirkepladsen 56a, ti år senere hadde de flyttet til Raadhusgade 67 i Hammerfest. Soini flyttet til Vadsø hvor han fikk en sønn i 1904, Leofred, som døde i 1907. Barnets mor giftet seg med en annen før barnet ble født og flyttet til Vardø. Soini døde av tuberkulose i 1905 og var ugift.

Solformørkelsen i Vadsø 11. august 1896. Solformørkelsen var om natta og mange turister og vitenskapsfolk kom til byen for å følge med på hendelsen, derfor de store fartøyene på havna.

Topics

finnmark vadsø vadso nyborgveien hage gjerde mann robåt robat bysamfunn bolig krigsskade finnmark fylkesbibliotek housing urban communities finnmark county library fence garden war injury man nyborg road rowing boat water lake high resolution boat family portrait family germany german residence